ArtBook - Wagner Nándor
Digitális album alkalmazás Apple iOS rendszerekre


ArtBook - Wagner Nándor

Az ArtBook - Wagner Nándor digitális művészeti album Wagner Nándor művészetét mutatja be életrajza, Wehner Tibor művészettörténész tanulmánya, valamint több, mint 110 alkotás képeinek közlésével.

Wagner Nándor szobrászművész 1922. október 7-én született Nagyváradon. Ott járt iskolába, majd a budapesti Képzőművészeti Főiskolán szobrászatot és festészetet tanult. A szobrászat mellett sokirányú tehetsége megmutatkozik, kiváló rajzoló és kreatív tárgytervező.
A háború után Magyarországon telepedett le és itt alkotott. Az ötvenes évek közepén a főiskolára fel nem vett tehetséges fiatalokat tanította az Ybl bazárban (Várbazár) lévő műtermében. Az 1956-os forradalom leverése után Svédország fogadta be. 1960-ban svéd állampolgárságot kapott. Rajzot tanított a lundi egyetem képzőművészeti karán. Feleségével, Chiyo Akiyama japán képzőművésszel 1969-ben áttelepültek Japánba és a Tokiótól mintegy 150 km-re lévő, a kerámia művészetéről híres Mashiko városban építettek műtermet.
1997. november 15-én halt meg a műterméhez közeli Moka városban. Sírja, műterme mellett a Wagner Nándor Emlékalapítvány kertjében van.

Az ArtBook digitális művészeti album egy digitális könyv: fejezetekből áll, és éppen úgy olvasható, mint a hagyományos könyvek. A digitális könyvet a szokásos gesztusokkal lehet használni. A technológia lehetővé teszi a művek megtekintését különböző nézőpontokból, valamint a képek teljes képenyős megjelenítését. A művek katalógusából felhasználóbarát módon lehet válogatni különöző szempontok szerint, ilyenkor csak a kiválasztott művek képei jelennek meg.

Ez a kiadvány magyar, angol és japán nyelven olvasható.

screenshot1 screenshot2 screenshot3 screenshot4 screenshot5

Apple App Store

Az alkalmazás az Academia Humana Alapítvány Alapítvány segítségével készült.